Симеон Емануилов

Симеон Емануилов е Senior SEO специалист и програмист с дългогодишен опит. Има над девет години опит в сферата на уеб програмирането, като разработва различни решения за онлайн магазини и уеб сайтове. 

Професионалните му интереси са в сферата на техническото SEO и автоматизация на процесите. Допълнително се занимава с разработка на полезни уеб инструменти, които улесняват процеса на анализ. Лектор е на специализирани събития, като част от тях са: SoftUni Advanced SEO обучението, OA Conf, Indit BlackHat Conference и др.

В последните няколко години работи като Senior SEO специалист в една от най-големите онлайн маркетинг агенции в Източна Европа. Там работи по някои от най-големите български сайтове, онлайн магазини и новинарски портали.

Към момента заема позиция Senior Python Developer във френска компания, която предлага иновативни решения за оптимизация на скоростта на уеб сайтове, като работи по някои от най-големите уеб портали в Европа.

Неговата тема на SEO Seminar 2020 ще бъде: Обработка, оптимизация и ускоряване на изображения. Макар да звучи като лесна и тривиална задача, оптимизацията на изображенията е дейност, на която трябва да се обърне специално внимание. В презентацията ще засегнем технически аспекти:

  • как да ускорим скоростта на зареждане на изображенията – CDN, resizing, lazyloading, компресия + новите уеб формати;
  • Machine Learning модели за обработка на изображения + практическата им употреба;
  • асинхронна обработка на изображения и записване/извличане на данни, чрез Google BigQuery;

Контакти: